Cijene dostava proizvoda

Cijene dostave proizvoda:

Zona 1:

Hrvatska - 6,95 euros

 

Zona 2 (države EU):

Andora – 13,95 eura

Austrija – 12,95 eura

Belgija – 12,95 eura

Bugarska – 13,95 eura

Cipar – 34,95 eura

Češka – 12,95 eura

Danska – 12,95 eura

Estonija – 12,95 eura

Finska – 13,95 eura

Francuska – 12,95 eura

Gibraltar – 13,95 eura

Grčka – 13,95 eura

Irska – 12,95 eura

Italija – 5,95 eura

Latvija – 12,95 eura

Lihtenštajn – 13,95 eura

Litva – 13,95 eura

Luksemburg – 13,95 eura

Mađarska – 12,95 eura

Malta – 36,95 eura

Monako – 13,95 eura

Nizozemska – 13,95 eura

Njemačka – 4,95 eura

Poljska – 13,95 eura

Portugal – 13,95 eura

Rumunjska – 13,95 eura

San Marino – 5,95 eura

Slovačka – 12,95 eura

Slovenija – 8,85 eura

Španjolska - 13,95 eura

Švedska – 28,95 eura

Vatikan – 5,95 eura

 

Zona 3 (ne države EU):

Albanija - 18,95 eura

Bosna i Hercegovina – 12,95 eura

Crna Gora – 15,95 eura

Island - 18,95 eura

Kosovo – 48,95 eura

Makedonija – 18,95 eura

Norveška – 18,95 eura

Rusija - 18,95 eura

Srbija – 15,95 eura

Škotska - 13,95 eura

Švicarska – 18,95 eura

Turska – 18,95 eura

Velika Britanija – 13,95 eura

 

Zona 4 (sve ostale države svijeta):

Sve ostale države svijeta koje se ne nalaze niti na ijednoj navedenoj listi – 48,95 eura

 

Dostavu proizvoda vršimo ili osobno (ako kupac stanuje u Zagrebu ili dolazi u Zagreb) ili preko dostavne tvrtke (dostavu plaća kupac).

Uvjeti poslovanja i zaštita privatnosti

Na uvjete poslovanja i korištenja stranica www.lanaclassic.com   i sklapanja ugovora na daljinu putem sredstva daljinske komunikacije primjenjuju se prvenstveno ovdje navedeni Uvjeti poslovanja i korištenja, osim u slučaju da se ugovorene strane (Prodavatelj i Kupac) ne dogovore drugačije. Uvjeti poslovanja i korištenja podliježu Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14) te Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05 i NN 41/08).

Pri naručivanju proizvoda sredstvima daljinske komunikacije Kupac će odmah biti upoznat sa svim propisanim podacima iz članka 57. sukladno članku 66. točka 2. Zakona o zaštiti potrošača

Korisnik je osoba koja koristi web stranicu www.lanaclassic.com   isto kao i svaki kupac i posjetitelj web stranice www.lanaclassic.com  

Sklapanje ugovora o kupoprodaji putem internet stranice www.lanaclassic.com   regulirano je u skladu sa zakonskim odredbama uzimajući u obzir naročito načela i odredbe direktiva i uredaba Europske unije. Sklapanje ugovora putem internet stranice www.lanaclassic.com  predstavlja sklapanje ugovora na daljinu.

Ovi Uvjeti korištenja predstavljaju i predugovornu obavijest kada ugovor o kupoprodaji sklapa potrošač, odnosno svaka fizička osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu izvan svoje trgovačke, poslovne, obrtničke ili profesionalne djelatnosti, te ukoliko se ugovor sklapa između trgovca i potrošača u okviru organiziranog sustava prodaje ili pružanja usluge bez istodobne fizičke prisutnosti trgovca i potrošača na jednome mjestu pri čemu se do trenutka sklapanja ugovora te za sklapanje ugovora isključivo koristi jedno ili više sredstava daljinske komunikacije.

Sredstva daljinske komunikacije jesu sva sredstva koja se bez istodobne fizičke prisutnosti trgovca i potrošača mogu koristiti za sklapanje ugovora na daljinu, kao što je internet i elektronička pošta.

Sadržaj web stranice www.lanaclassic.com   dostupan je na hrvatskom i engleskom jeziku. Službeni jezici za sklapanje ugovora o kupoprodaji je hrvatski jezik. Na sklopljene ugovore o kupoprodaji primjenjuje se hrvatsko pravo.

Postupak sklapanja ugovora

Kupovina se obavlja na internet stranicama Model Cars Gifts, www.lanaclassic.com  ispunjavanjem za to predviđenog obrasca. Prilikom ispunjavanja obrasca kupac je dužan upisati sve podatke koji se od njega traže. Kupovinu je moguće ostvariti uz potvrdu kupca da je razumio Uvjete korištenja te da ih prihvaća. Kupovina je moguća 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Model Cars Gifts ne odgovara za troškove korištenja računalne opreme i telekomunikacijskih usluga potrebnih za pristup usluzi. Kupac će elektronskom poštom biti obaviješten o primitku narudžbe.

U slučaju da Model Cars Gifts nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda, s kupcem će telefonom ili elektroničkom porukom u kontakt stupiti djelatnik Model Cars Gifts u svrhu dogovora o isporuci zamjenskog proizvoda istog cjenovnog ranga ili će ga obavijestiti o nemogućnosti isporuke zamjenskog, odnosno naručenog proizvoda.

Kupovinu proizvoda u ime i za račun maloljetnika ili osobe lišene poslovne sposobnosti (potpuno ili djelomično), mogu zatražiti samo njihovi zakonski zastupnici.

Kupovina se obavlja naručivanjem dostupnih proizvoda koje kupac bira na temelju fotografije i osnovnog opisa. Kupovina se obavlja u nekoliko jednostavnih koraka u udobnosti doma kupca, s bilo kojeg mjesta u svijetu.

CIJENE PROIZVODA su istaknute na internet stranici. U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave. Cijene proizvoda su podložne eventualnim promijenama cijena svijetskih licenciranih proizvođača. Cijene dostave proizvoda su podložne eventulanim promijenama cijena dostave dostavnih tvrtki. Cijene proizvoda i cijene dostave mogu se promijeniti bez prethodne najave.

TROŠKOVI DOSTAVE
Cijene troškova dostave su navedene unutar stranice Cijene dostave unutar internet stranice www.lanaclassic.com  

Model Cars Gifts j.d.o.o. zadržava pravo pogreške u opisu i fotografiji, te reklamnom prikazu proizvoda. Sva prava kupca na reklamacije i povrate opisana su u ovim uvjetima.

Primitak pošiljke

Svojim potpisom pri preuzimanju, potvrđujete da ste preuzeli paket (ili pakete) u neoštećenom stanju. Nakon što preuzmete paket, dostavna služba ne odgovara za eventualne reklamacije, oštećenja ili umanjenje sadržaja preuzetog paketa, osim uz dokaz da oštećenje nije nastalo nakon uručenja.

Odbijanje preuzimanja

Ukoliko Kupac ne preuzme proizvod ili odbije preuzeti proizvod bez valjanog razloga, Prodavatelj zadržava pravo zahtijevati nadoknadu troškova manipulacije, transporta i drugih mogućih troškova.

Praćenje puta pošiljke

Dostavna služba putem elektronske usluge omogućava praćenje puta pošiljke. Usluga praćenja puta pošiljke omogućuje pošiljatelju i primatelju da u svakom trenutku dobiju relevantnu informaciju o tome gdje se nalazi pošiljka i što se s njome događa.

Praćenje narudžbe

Svaki kupac dobije na svoju e-mail adresu broj praćenja pošilke radi lakšeg praćenja paketa.

 

NAČINI PLAĆANJA

a) Predračun:                     Plaćanje po dobivenom predračunu je najlakša i najpovoljnija  

                                            opcija. Kupac dobiva na svoju e-mail adresu predračun po kojemu

                                            plaća ukupnu cijenu iznosa proizvoda. Možete uplatiti putem

                                            internet bankarstva, mobilnog bankarstva, osobno u banci.

                                            Hrvatski građani mogu uplatiti i osobno u Hrvatskoj Pošti.

 

b) PayPal:                           Odabirom ove opcije prilikom narudžbe proizvoda, na svoju ćete

                                             e-mail adresu primiti predračun izrađen unutar  

                                             aplikacije PayPal po kojemu plaćate ukupnu cijenu iznosa  

                                             proizvoda. Uplatu tada vršite isključivo prema našem PayPal

                                             predračunu .

 

ISPORUKA PROIZVODA

Naručene artikle isporučujemo putem dostavnih tvrtki Hrvatska Pošta ili GLS. Cijenu dostave proizvoda plaća kupac djelatniku Hrvatske Pošte prilikom isporuke proizvoda. Vrijeme dostave proizvoda prema kupcima unutar Hrvatske iznosi od 10 do 15 dana. Uobičajno su paketi unutar Hrvatske bili isporučeni od 7 do 10 dana, i ne duže od 30 dana. Za države unutar Evropske Unije, vrijeme dostave proizvoda iznosi od 15 do 20 dana. Za države izvan Evropske Unije, vrijeme dostave proizvoda može biti veće od 20 dana. Ukoliko se pojavi nemogućnost isporuke odabranog proizvoda zbog toga što proizvod nemamo na zalihi ili ga više ne možemo naručiti, dužni smo kupca obavijestiti, a kupac ima pravo odustati od narudžbe/ugovora ili pristati na naknadni rok za isporuku ukoliko je to moguće. Sve naručene artikle nastojati ćemo isporučiti u jednom paketu. Ukoliko to zbog stanja zaliha neće biti moguće, zadržavamo pravo isporuke u više pošiljaka.

REKLAMACIJE PROIZVODA


Priznaju se samo uz predočeni račun kao jedini dokaz kupnje. Račun se obavezno mora poslati na našu službenu e-mail adresu: info@lanaclassic.com   Bez računa nema reklamacija. U slučaju reklamacije proizvoda zbog tvorničke pogreške ili oštečenja proizvoda u toku procesa dostave od strane dostavne tvrtke, kontaktirajte nas na našu službenu e-mail adresu: info@lanaclassic.com

ODGOVORNOST PRODAVATELJA ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE

Ukoliko je kupac dobio neispravan proizvod zbog tvorničke pogreške, ili zbog oštećenja u procesu dostave prema kupcu od strane dostavne tvrtke, prodavatelj će ponuditi kupcu isti takav ispravan proizvod ili, ukoliko se isti plaćeni proizvod više ne može naručiti, osigurati povrat uplaćenog novca. Kupac mora obavezno poslati slike oštećenog proizvoda, prodavatelju kao dokaz oštećenja na našu službenu e-mail adresu: info@lanaclassic.com       Ukoliko se kupac odluči za opciju raskida ugovora, prodavatelj vraća kupcu uplaćeni iznos novca, tek kada prodavatelj primi natrag oštećeni proizvod od strane kupca.

OBAVIJEST O NAČINU PISANOG PRIGOVORA POTROŠAČA


Sve prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (N.N. 41./2014.), možete poslati putem elektroničke pošte na našu službenu e-mail adresu: info@lanaclassic.com   

Kako bi Vam sukladno članku 10. stavak 5. Zakona potvrdili primitak pisanog prigovora, a zatim i na isti odgovorili, molimo Vas da navedete točne podatke za primitak istog.

Odgovor na Vaš prigovor zakonski moramo dati u pisanom obliku najkasnije u roku 15 dana od dana primitka prigovora. U suprotnom se možete obratiti Državnom inspektoratu ili Udruzi za zaštitu potrošača.

Ukoliko prihvaćate uvjete korištenja, prihvaćate i Opće uvjete poslovanja.

Model Cars Gifts j.d.o.o zadržava pravo izmjene ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave. Uvjeti poslovanja su sukladni zakonima Republike Hrvatske. U slučaju eventualnog spora trgovac i potrošač će spor riješiti mirnim putem, a ukoliko nije moguće nadležan je redovno nadležan sud u Zagrebu.

 

Zaštita privatnosti

 

IZJAVA O PRIVATNOSTI I POVJERLJIVOSTI OSOBNIH PODATAKA

Izjava o privatnosti je sastavni dio Uvjeta poslovanja tvrtke Model Cars Gifts j.d.o.o. te se odnosi na privatnost osobnih podataka koji se prikupljaju i koriste na stranicama www.lanaclassic.com   te u kojim uvjetima i kome ih otkrivamo. Vaše podatke prije svega čuvamo te im možete uvijek pristupiti, promijeniti ili ih u potpunosti ukloniti.

Podatke prikupljamo, obrađujemo i čuvamo kako bi se pobrinuli da Vaše iskustvo korištenja stranice bude najugodnije, a sigurnost podataka na najvišoj razini. To smo proveli koristeći najsuvremenije enkripcijske metode te odabirom partnera koji iza sebe imaju iskustvo i reputaciju.

U svrhu potpune transparentnosti i maksimalne sigurnosti prilikom korištenja naših stranica molimo kupce da pažljivo pročitaju ovu izjavu. Ukoliko se slažete s izjavom, elektroničkom potvrdom se podrazumijeva da ste razumjeli naše Uvjete poslovanja te nam dajete privolu za prikupljanje, obradu i dijeljenje podataka u skladu s ovom izjavom i zakonskim odredbama.

Izjava o privatnosti tvrtke Model Cars Gifts j.d.o.o. se može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavom na stranici www.lanaclassic.com   te izmjene stupaju na snagu po samoj objavi na stranicama. Iz istoga razloga molimo kupce da periodično provjere stranicu o potencijalnim izmjenama Uvjeta poslovanja jer neće biti eksplicitno obaviješteni o promjenama.

Model Cars Gifts j.d.o.o. će prema potrebama, odnosno kada to situacija zahtjeva podijeliti osobne podatke kupca. Situacije u kojima je to potrebno su:

Usluge distribucije proizvoda s kojima je Model Cars Gifts j.d.o.o. u ugovorenom odnosu te su ispunjeni uvjeti zaštite osobnih podataka unutar pravnih okvira.
Sukladno uslugama distribucije partneri s kojima je Model Cars Gifts j.d.o.o. u ugovorenom odnosu ima pravo od kupca zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke pošiljke. U slučaju da kupac ne posjeduje osobnu iskaznicu, ili drugi odgovarajući identifikacijski dokument, te nije moguće ustvrditi identitet osobe dostavljač ima pravo odbiti uručenje pošiljke.

U svrhu osiguravanja kvalitetnog korištenja naše stranice koristimo se raznim suvremenim  tehnologijama i alatima. Jedni od tih alata i tehnologija su kolačići i Google Analytics. Kolačići (eng. cookies) predstavljaju skup informacija koji se pohranjuje na osobno računalo u trenutku pregledavanja internetske stranice. Svrha kolačića je pohraniti informacije o nekim Vašim postavkama i ponašanju na internetu. Osim jednostavnih informacija, kolačići mogu pohraniti i veliki broj osobnih informacija popust imena te adrese elektroničke pošte, no za isto morate dati suglasnost kako bi se pohranilo. Ukoliko isto niste omogućili, kolačići neće moći pristupiti datotekama i podacima. Iako radnje pohrane i slanja kolačića Vama nisu vidljive njih je moguće kroz postavke internetskog preglednika izbrisati ili postaviti automatsko prihvaćanje ili odbijanje kolačića. Postoje dvije vrste kolačića a to su privremeni i trajni kolačići. Privremeni kolačići se pohranjuju na računalu te se po zatvaranju web preglednika automatski brišu. Trajni kolačići ostaju pohranjeni u Vašem web pregledniku čak i po zatvaranju no obično imaju rok isteka. Najćešće se pohranjuju informacije koje bi olakšale pristup registriranim korisnicima što rezultira mogućnostima da korisnik bude zapamćen, odnosno da se ne mora svaki put iznova prijavljivati.

U svrhu pružanja bolje usluge i razumijevanja potreba korisnika koristimo se alatom Google Analytics u svrhu praćena interakcija korisnika. Iako Google bilježi veliki broj informacija poput geografskih i demografskih pokazatelja, Vaši podaci su zaštićeni te ne postoji način osobne identifikacije korisnika. Podaci o IP adresama korisnika postoje no oni su zaštićeni te informacije o IP adresama Google ne dijeli.

U slučaju kršenja privatnosti podataka ili narušenja integriteta podataka unutar naše ili baze nekog od naših ugovorenih partnera obavijestiti ćemo nadležna tijela te sve relevantne osobe u roku 72 sata od nastalog prekršaja.

U slučaju da želite saznati više o tome koje podatke pohranjujemo te na koje načine, ili bilo što vezano uz zaštitu osobnih podataka slobodno nas kontaktirajte na info@lanaclassic.com

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija